پرش به محتوا

ثبت برند

ثبت برند

واژه برند در جامعه ما به محصول یا خدمتی گفته می شود که اعتبار و ارزش اجتماعی داشته باشد. در واقع برند های دلخواه آن هایی هستند که دارای ماهیت و قدرت اجتماعی بالایی بوده و افراد نسبت به آن ها حس مالکیت داشته باشند.

مدت زمان ثبتمدارک مورد نیازحدود هزینه
35 روز کاریمدارک شناسایی + ثبت نام در ثنا + مجوزاستعلام هزینه

یکی از مهمترین وظایف هر شرکت پیدا کردن راه برای جلب توجه و وفاداری مشتری است. از جمله خصوصیات یک برند معروف می توان به جذابیت، الهام بخش بودن، تک بودن، تناسب، جایگاه و… اشاره کرد. بعد از ثبت شرکت با توجه به نوع فعالیت خود به احتمال زیاد نیاز به ثبت برند و علامت کسب و کار یا خدماتی که عرضه می کنید نیز پیدا خواهید کرد.

برند چیست ؟

برند چیست

در واقع برند به صورت لاتین و فارسی در فروش کالا و خدمات و فعالیت های اقتصادی و غیره استفاده می شود و نشان قانونی یک شرکت می باشد. در حقیقت برند شما یک نام و متشکل از چند کلمه می باشد که ویژگی ها و مفاهیم احساسی را به خود گره زده است.

برند یا نام تجاری همان نشان و علامتی است که به صورت فارسی یا لاتین در فعالیت های اقتصادی، کالاها، خدمات و… استفاده می شود.

کلمه برند به انگلیسی (Brand) به عنوان نام قانونی نشان تجاری یک طرح ، نماد ، عبارت ، نام و … است که ارائه دهنده خدمات با فروش محصول خاصی است که به وسیله آن از سایر محصولات مشابه متمایز می شود. نشان تجاری یا برند همان چیزی است که مخاطب ،صفات و ویژگی های آن را با دیدن ،شنیدن ،حس کردن و……… به صورت ذهنی ،دیداری و یا شنیداری در ذهن و قلب خود تداعی می کند.

در واقع برند شامل همه احساسات مفاهیم و ویژگی هایی است که با یک نام گره خورده است.

از نظر مصرف کننده خرید از یک برند یعنی: کیفیت بالا ،خطر پذیری کمتر،سپردن مسئولیت به تولید کننده ،وسیله ای نمادین برای اظهار شخصیت .

اولین قدم در تجارت اعتماد است و علامت تجاری به وسیله برند سازی به این اعتماد و تعهد شتاب می بخشد.

هدف از ثبت علامت چیست؟

هدف از ثبت علامت

هر برند یا علامت تجاری از طریق حصول اطمینان از حقوق انحصاری برای شناختن کالا ها و خدمات و یا اجاره دادن به دیگران مبنی بر استفاده از آن در صورت پرداخت مبلغ، صاحب اثر را محافظت می کند.

مدت زمان این حفاظت متفاوت است ولی آرم تجاری قابلیت تمدید شدن نامحدود توسط پرداخت مبلغ مربوطه را دارد.

محافظت آرم تجاری توسط مراجع قانونی که در اکثر نظام ها اجازه متوقف کردن تخلف در این زمینه را دارند تایید می شود.

از دیدگاه وسیع تر ،علائم تجاری با رسمیت بخشیدن و دادن سود اقتصادی به صاحبان آن ها در سطح جهانی سرمایه گذاری کرده و این ابتکار را ترویج می دهد.

حفاظت علائم تجاری همچنین مانع تلاشهای رقبای غیر منصف، مثل متقلبان، برای استفاده از علائم مشخص به منظور فروش محصولات و ارائه خدمات نامرغوب یا متفاوت می شوند. این نظام، آگاهی و امکان سرمایه گذاری جهت تولید و فروش کالا ها و خدمات را در منصفانه ترین شرایط ممکن به مردم می دهد و از این راه تجارت بین المللی را تسهیل می کند.

دامنه محافظت علامت تجاری چه قدر است؟

در تمامی کشور ها ،علائم تجاری ثبت و محافظت می شود . هریک از دفاتر ملی یا ناحیه ای ،ثبت علائم را که شامل اطلاعات کامل درخواست برای ثبت و تمدید است نگهداری می کنند .هر چند نتایج ثبتی محدود به کشور مربوطه باشد.

برای جلوگیری از ثبت جداگانه در دفتر هر کشور یا ناحیه ،نظام بین المللی ثبت WIPO علائم را اجرا می کنند.این نظام توسط یک عهد نامه اداره می شود.

توافق نامه مادرید: وابسته به ثبت بین المللی علائم که توسط سازمان مالکیت معنوی جهانی تنظیم شده است. سیستم مادرید متشکل از تلفیق دو معاهده شکل گرفته است.

به طور خلاصه در سیستم مادرید برای در خواست بین المللی علائم تجاری ،متقاضی فایل مدارک خود را WIPO دفتر بین المللی در ژنو ارسال می کند و در آن در خواست اعلام می کند که برای ثبت نام به دنبال یک از کشورهایی که عضو معاهدات ژنو هستند.

در WIPO دفتر ثبت بین المللی علامت را صبت و سپس آن را به کشور های تعیین شده ارارسال می کند.ثبت نام در دفتر ثبت بین الملیلی یک پروسه اداری است که به این معناست که از آن علامت تجاری در خواست هایی را که دریافت میکند .اگر یک کشور ثبت یک علامت تجاری را رد کند.

امتناع این کشور به WIPO ابلاغ و تصمیم این کشور در ثبت بین المللی را رد میشود.به عبارت دیگر ثبت نام بین المللی یک سیستم ایمن استو اما ثبت یا عدم ثبت آن در کشور تعیین شده معین می شود.

انتخاب نام برند و لوگو

انتخاب برند

مراحل ثبت برند کمی طولانی است اما پیچیده نیست. چگونه برند خود را ثبت کنیم ؟ یکی از سوال های رایج در زمینه ثبت برند در ایران می باشد که ذهن بسیاری از اشخاص را به خود مشغول کرده است.

اولین گامی که برای ثبت برند تجاری خود باید بردارید انتخاب نام برند یا لوگو ای است که قصد دارید با استفاده از آن سال‌ ها فعالیت کنید. توجه کنید که نام برند انتخابی شما باید کاملا یونیک و مناسب باشد و پتانسیل این را داشته باشد تا بتواند در بین مخاطبان بازار معروف شود.

موسسه حقوقی نخستین ثبت بیش از ۱۲ سال است که در زمینه خدمات حقوقی و اداری و ثبت شرکت فعالیت کرده و در این زمینه تجربه و سابقه درازی دارد. شما به راحتی می توانید شرایط ثبت برند را از این سایت جویا شوید و مراحل ثبت برند رایگان را به این موسسه حقوقی با سابقه بسپارید.

اهمیت انتخاب یک نام تجاری متمایز چیست؟

صاحبان مشاغل و کسب و کار و شرکت ها باید برای ثبت علامت تجاری خود یک نامی متمایز و منحصر به فرد انتخاب کنند تا مخاطبان بعد از شنیدن و دیدن نام تجاری آن شرکت یاد آور اعتماد و خصوصیات این کسب و کار باشد و بتواند کسب و کار این افراد را با نام تجاری منحصر به فرد آن ها و افراد دیگر معرفی کند.

در واقع ثبت و انتخاب علامت تجاری باید برای شناساندن کسب و کار در بازار جهانی و ملی انجام شود. شما باید در گام اول در سامانه ثبت برند اداره مالکیت معنوی کشور برند خود را ثبت کنید تا نام برند شما به رسمیت شناخته شود.

نکات قابل توجه برای انتخاب عنوان برند

برای ثبت علامت مورد نظر انتخاب نام و عنوان مناسب ، گامی موثر در جهت ثبت علامتی مطمئن و فاقد ایراد می باشد. در زیر نکات اساسی را که به شما در انتخاب نام و عنوان مناسب علامت یاری می رساند اعلام می داریم:

  1. اسامی و علائم مشهور و شناخته شده غیر قابل ثبت هستند.
  2. اسامی غیر معقول، غیر اسلامی و مخالف با موازین اخلاقی و شئونات اسلامی قابلیت ثبت ندارند.
  3. صفت ها و اسم هایی که بیان گر توصیف می باشند و یا عام هستند به تنهایی قابل ثبت نیستند.
  4. استفاده از نام های چند سیلابی و ترکیبی از شانس بالایی برای ثبت بر خوردارند. ( در صورت نبودن عین نام در طبقه کالای درخواستی )
  5. در صورت عدم ثبت علامت در طبقات مورد درخواست، علامت می تواند یک کلمه و یا ترکیبی از کلمات و اعداد و سمبل، طرح ، رنگ ، شکل و … باشد.
  6. اسامی خاص و ساختگی شانس بسیار بالایی برای ثبت دارند.
  7. شباهت نزدیک به ۵۰ درصد با نام های تجاری دیگر امکان ثبت علامت را بسیار ضعیف می کند.
  8. در طبقاتی مانند لوازم خانگی، ثبت برند مواد غذایی و نوشیدنی ها به دلیل ثبت علائم بسیار، انتخاب اسم بسیار مشکل بوده و محدودیت ایجاد می کند. لذا در انتخاب عنوان یا نام علامت در این نوع از طبقات باید نهایت دقت را جهت انتخاب نام های هوشمندانه و خاص به کار برد.
  9. ثبت علامت به صورت حقوقی ( ایرانی و غیر ایرانی ) و حقیقی ( ایرانی و غیر ایرانی ) قابل انجام بوده، لذا می توان عنوان شرکت را جهت ثبت علامت به کار برد و یا از نام خانوادگی در کنار نامی دیگر جهت ثبت علامت مورد نظر استفاده کرد.
  10. عنوان یا نام علامت می تواند فارسی ، لاتین و یا ترکیبی از کلمات و حروف فارسی و لاتین باشد.
  11. اعداد چه به صورت فارسی و چه به صورت لاتین به تنهایی به هیچ وجه امکان ثبت ندارند.

بهتر است قبل از اقدام برای ثبت برند، از صفحه استعلام برند ، قابل ثبت بودن برند تان را استعلام بگیرید یا با پر کردن فرم این صفحه از هزینه ثبت برند نیز مطلع شوید.

استعلام برند

دومین گامی که باید برای ثبت برند تجاری بردارید استعلام برند می باشد. قبل از اینکه برند خود را ثبت کنید باید علامت تجاری انتخاب شده را بررسی کنید تا متوجه شوید که برند انتخابی شما قبلا توسط شخص دیگری انتخاب شده است یا خیر.

حقیقتاً استعلام نام برند به شما کمک می کند تا بتوانید از نام برند خود استعلام بگیرید تا اگر این نامی که شما انتخاب کرده اید در سازمان مالکیت معنوی ثبت نشده باشد از ارسال مجدد آن به اداره ثبت جلوگیری شود. استعلام برند به صرفه جویی در هزینه و زمان به شما بسیار کمک می‌ کند.

لطفا این مورد هم مدنظر داشته باشید که کلیه هزینه های مربوط به بررسی و استعلام ثبت برند رایگان بوده و یه هیچ عنوان هیچ مبلغی در این مورد از شما دریافت نخواهد شد.

استعلام برند به چه معناست ؟

شما می توانید متناسب با حرفه و زمینه ای که در آن فعالیت می کنید برند و نشان تجاری خود را استعلام بگیرید. البته می توانید برند خود را در موسسه حقوقی نخستین ثبت، ثبت کنید تا در آینده مشکلی برای شما پیش نیاید.

در حقیقت نامی که شما برای معرفی کسب و کار خود انتخاب کرده اید به هیچ وجه نباید عیناً شبیه برندهای دیگر باشد و قبلاً توسط شخص و کسب و کار دیگری به ثبت رسیده باشد. همچنین نباید مشابه برندهای مطرح یا سایر برند ها باشد، چرا که باعث می شود عموم مردم را به اشتباه بیندازد.

علائم تجاری ممنوع کدامند؟

شما باید مطابق شرایط خاصی علائم تجاری را انتخاب و ثبت نمایید و علائم تجاری باید مطابق با قوانین کشور بر اساس مصالح کشور و اخلاق حسنه، عفت عمومی، عرف جامعه و رعایت اصول اخلاقی و مذهبی باشد. مطابق با ماده 5 قانون ثبت علامت های زیر ممنوع است:

چه برند هایی ثبت می شوند و چه برند هایی ثبت نمی شوند؟

  • پرچم رسمی ایران با علامت مخصوص جمهوری اسلامی
  • علامت یا آرم های دولت ایران
  • علامت هلال احمر
  • پرچم های منتسب به دولت و کشور ایران و هر پرچم منع شده توسط دولت ایران
  • علامت تجاری موسسات رسمی مانند صلیب سرخ ، رجاء ، همراه اول و …
  • كلمات و یا عباراتی كه موهم انتساب به مقامات رسمی ایران باشد از قبیل دولتی و ایران و امثال آن
  • علائمی كه مخل انتظامات عمومی یا منافی عفت باشد.
  • واژه های عام: به عنوان مثال کلمه رایانه و یا کتاب به تنهایی قابل ثبت نیستند زیرا این کلمات واژه هایی عام برای کلیه محصولات با این نام هستند.
  • واژه های توصیف کننده: این کلمات به منظور توصیف محصولات و اجناس به کار م روند. مثلا ثبت برند خوشمزه و شیرین برای انواع خوراکی به تنهایی و بدون پسوند، قابل ثبت نخواهد بود.
  • علائم گمراه کننده: به عنوان مثال ثبت علامت تجاری جهت عرضه انواع شیره خرما و انگور با تصویر زنبور عسل مردود خواهد شد. چرا که موجب تصور اشتباه و گمراهی مصرف کنندگان شده و خریداران ممکن است چنین محصولی را با تصور عسل خریداری نمایند.
  • علائم خلاف نظم عمومی و اخلاق حسنه: به طور کلی کلمات و تصاویر نقض کننده موازین ، هنجارهای اخلاقی ، عرفی و مذهبی جامعه غیر قابل ثبت است.
  • پرچم، نشان های سلطنتی، علائم رسمی دولتی و نشان کشور و سازمان های بین المللی که نمونه آنها به دفتر بین المللی سازمان جهانی مالکیت معنوی اعلام شده به طور معمول قابل ثبت نیستند مگر اینکه مجوز مراجع صلاحیت دار بین المللی داشته باشند.
  • همچنین موارد زیر قابل ثبت نخواهد بود:
  • در صورت تشابه زیاد علامت و برند دو موسسه به طوری که کالا و خدمات دو موسسه از هم قابل تمایز نباشند.
  • علامت یا نام تجاری که عینا یا به شکلی گمراه کننده مشابه یا ترجمه علامت یا نام تجاری برای همان نوع کالا ، خددمات و طبقه ، اما متعلق به موسسه یا فرد دیگری باشد.
  • عین علامتی که پیش از این به نام شخص یا شرکت دیگری ثبت شده باشد و یا شخص دیگری قبلا تقاضای ثبت داده و تاریخ تقاضای آن فرد مقدم باشد و یا دارای حق تقدم ثبت باشد.

البته در هنگام ثبت برند تان باید تصمیم بگیرید و انتخاب نمایید که برندتان در چه طبقه ای می خواهید ثبت شود.

علامت تجاری چگونه ثبت می شود؟

برای ثبت یک آرام در دفتر ملی یا منطقه ای در خواست داده می شود که این تقاضا باید شامل فهرستی از کالا ها و خدمات برگزیده آن نشان و بازسازی واضحی از آم با تمام رنگ ها،طرح و نقش های سه بعدی باشد.

این علامت جهت حفاظت شدن تحت عنوان آرم تجاری یا هرگونه علامت دیگر باید واجد شرایط خاصی بوده که علاوه بر معرفی یک محصول مخصوص .متمایز از سایر علائم نیز باشد که مصرف کننده فریب داده یا به اشتباه بیندازد یا اینکه به قوانینی و اخلاقیات بی حرمتی کند .و بالاخره حقوق داده شده نیباید مساوی با حتی مشابه حقوق اعطا شده به صاحب علامت دیگری باشد.

چند نکته در مورد ثبت علامت تجاری و صنعتی:

برای ثبت علامت گواهی صادر خواهد شد

مدت اعتبار ثبت علامت برای هر بار 10 سال است

برای ثبت چند علامت تجاری باید به تعداد آنها اظهارنامه جداگانه داده شود

اجازه استفاده از علامت تجاری ثبت شده به دیگران در ایران باید به ثبت برسد

تغییرات مربوط به نشانی رسمیت نخواهد داشت مگر اینکه به ثبت رسیده باشد.

داشتن علامت تجاری اختیاری است مگر در مواردی که دولت آن را الزامی قرار دهد.

علامت تجاری قابل نقل و انتقال است و باید مطابق مقررات قانون ثبت علائم و اختراعات ایران به ثبت برسد.

برای ثبت برندهای فارسی باید مجوزی دال بر فعالیت مرتبط با آن نام تجاری ارائه گردد و برای ثبت برندهای لاتین علاوه بر داشتن مجوز فعالیت مرتبط نیاز به ارائه کارت بازرگانی می باشد

برای اینکه برند خود را جهانی یا به اصطلاح ثبت بین المللی کنید، ابتدا باید آن را در کشورمبدا ثبت و سپس از طریق معاهده مادرید آن را به ثبت برسانید تا علاوه بر محافظت از برندتان در ایران در 85 کشورعضو معاهده مادرید از حمایت قانونی برخوردار شوید.

مراحل ثبت برند

پس از تشکیل پرونده و در مراحل کارشناسی توسط سازمان ثبت اسناد و املاک کشور چگونه است

پس ازتشکیل پرونده وارجاع به کارشناسان سازمان اداره مالکیت معنوی وضعیت پرونده پس ازحداقل ۴۵روزوحداکثر۱۲۰روزمشخص میشود وحالتها ی زیردراین مرحله رخ می دهد:

الف. تایید :

پرونده و اطلاعات هیچ نقصی ندارد، مقایرت و مشابهت ندارد و برای صدور آگهی تقاضای ثبت علامت تجاری اقدامات بعدی انجام می شود

توجه داشته باشید ثبت علامت تجاری نیاز به ۳ آگهی دارد که این مرحله اولین آگهی خواهد بود

در این مرحله باید روزنامه رسمی انجام شود، یعنی درخواست تایید شده پرونده شما در روزنامه های کثیرالانشار چاپ می شود. توجه داشته باشید صدور روزنامه رسمی حدود ۱۰ الی ۱۵ روز کاری زمان خواهد برد.

پس از صدور روزنامه رسمی اول ۳۱ روز زمان برای اعتراضات وجود خواهد داشت تا اگر کسی ادعایی در خصوص علامت تجاری مورد درخواستی شما داشته باشد اعتراض خود را اعلام کند.

اگر۳۰ روز گذشت و هیچ اعتراضی وجودنداشت، در این زمان همه چیز آرومه و خیلی سریع درخواست آگهی دوم را می دهیم. آگهی دوم به معنی داشتن شماره ثبت علامت تجاری است. و تقریبا %۹۰ کار انجام شده است.

آگهی دوم که گرفته شد و مشکلی هم نداشت سریعا برای چاپ در روزنامه رسمی کثیر الانشار اقدام می شود. (تا این مرحله روزنامه رسمی دوم انجام شده است)

10 الی 15 روز کاری زمان خواهد برد تا روزنامه رسمی داخل سایت قابل پیگیری و بصورت کامل چاپ شده باشد.

با ارسال روزنامه رسمی دوم از طریق وکیل درخواست آگهی انحصاری ۱۰ ساله ثبت علامت تجاری را به اداره مالکیت صنعتی می دهیم.

ب. رد کامل:

پرونده دچار نقص است و قابلیت پیگیری ندارد.

ج. نقص پرونده یا مشابهت:

احتمال این وجود دارد مجوز، یا مدارک دچار مشکل شده باشد و یا تکمیل نباشد، در این مرحله نیاز است تا پیگیری شود و برای رفع نقص اقدام شود. و دیگر احتمالات که بصورت جزئی در این مرحله به شما اعلام می شود. پس از رفع نقض و مشکل مانند مرحله نوع ۱ که تایید بود عمل می شود. با این تفاوت که اطلاعات و مدارک تکمیل خواهد شد.

مدارک مورد نیاز جهت ثبت برند برای اشخاص حقیقی

۱-تصویر برابر اصل شده شناسنامه و کارت ملی و کدپستی ۱۰رقمی

  1. ارائه پروانه بهره برداری یا مجوز تولید یا پروانه کسب برابر اصل شده یا نامه ایی از واحد یا صنف مربوطه مبنی بر ارائه خدمات جهت اداره ثبت علائم تجاری
  2. امضای وکالتنامه
  3. تصویر علامت تجاری مورد نظر به ابعاد ۸*۸ سانتیمتر به تعداد ۱۵ عدد و توضیح در برگی جداگانه درخصوص علامت و توصیف آن و مستند نام مورد نظر از فرهنگ لغت
  4. کارت بازرگانی بنام شخص دارنده جواز (در صورتیکه علامت مورد نظر لاتین و یا غیر فارسی باشد)

مدارک مورد نیاز ثبت علامت تجاری برای اشخاص حقوقی یا شرکتها

  1. ارائه پروانه بهره برداری یا مجوز تولید یا پروانه کسب برابر اصل شده
  2. تصویر اولین روزنامه رسمی شرکت (آگهی تاسیس) و روزنامه رسمی آخرین تغییرات هیات مدیره شرکت (دوره آن منقضی نشده باشد.)
  3. تصویر برابر اصل شده شناسنامه و کارت ملی دارندگان حق امضای اوراق بهادار شرکت و کدپستی ۱۰رقمی
  4. کارت بازرگانی برابر اصل شده شناسنامه شخص حقوقی (در صورتیکه علامت مورد نظر لاتین باشد)
  5. تصویر علامت تجاری مورد نظر به ابعاد ۸*۸ سانتیمتر به تعداد ۱۵ عدد و توضیح در خصوص علامت و توصیف
  6. امضای وکالتنامه توسط دارندگان حق امضای مجاز اوراق بهادار و مهر شرکت

هزینه ثبت برند چقدر است؟

پس از اینکه از صفحه استعلام برند ، از قابل ثبت بودن برند مورد نظرتان اطمینان خاطر پیدا کردید، می توانید با اطمینان بیشتری و آزمون و خطاهای کمتری نسبت به ثبت برندتان اقدام نمایید.

حال این سوال پیش می آید که هزینه کلیه مراحل ثبت برند چقدر می باشد.

هزینه های ثبت برند به هزینه های متغییری وابسته است که می تواند قیمت ثبت را در بازه قیمتی پر نوسانی قرار داهد.

اگر صفحه ای که راجع به ثبت برند بود را به خوبی مطالعه کرده باشید، قطعا این مطلب را می دانید که برای ثبت علامت و برند 45 طبقه متفاوت وجود دارد (مثلا این خود یک متغیر برای نوسان قیمت است)

یا یکی دیگر از متغیر ها این اسن که هنگام ثبت برند، آرم و لوگو خود را ثبت می کنید یا نمی خواهید در این مرحله این کار را انجام دهید.

پس کلا هزینه های ثبت با توجه به مواردی مانند قیمت چند نوبت آگهی، هزینه های بررسی، هزینه وکیل و یا مابالتفاوت هزینه ها جهت ثبت در تمام یا بخشی از طبقات مختلف را شامل می شود.

البته همه مورد ذکر شده بالا با فرض بر این است که شما کلیه مدارک لازم برای ثبت برند را نیز آماده داشته باشید. (مثلا برای ثبت برند هایی که مرتبط با کسب و کار و یا پیشه خاصی می باشد، حتما می بایست مدارک مثبت شغلی را مبنی بر این که شما ارتباطی با آن طبقه درخواستی دارید را ارائه دهید – مثلا ارائه جواز کسب مغازه تان)

خلاصه، از آن جائیکه با در نظر گرفتن موارد بالا ، هزینه های انجام کار برای هر شخص یا شرکت می تواند متفاوت باشد، شما عزیزان می توانید برای اطلاع از هزینه دقیق ثبت برندتان فرم زیر را تکمیل نمایید و پس از ارسال منتظر محاسبه هزینه ها و تماس کارشناسان بمانید.

استعلام آنلاین هزینه

تمدید برند :

طبق قانون اعتبار هر برند 10 سال میباشد . که 6 ماه قبل از تاریخ 10 سال آن باید علامت را برای 10سال دیگر تمدید کرد .

تا 6 ماه پس از تاریخ 10 ساله گواهی علامت هم طبق قانون قابل تمدید میباشد
مدارک مورد نیاز برای تودید علامت :

کپی گواهی علامت
کپی مدارک شناسایی مالک ، مالکین
انتقال برند :
مدارک مورد نیاز برای انتقال برند حقیقی .

اصل گواهی ثبت علامت
صلح نامه توسط فروشنده برای انتقال برند در دفترخانه اسناد رسمی
اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی فروشنده
اصل و کپی شناسنامه خریدار
مدارک مورد نیاز برای انتقال برند حقوقی .

اصل گواهی ثبت علامت
صلح نامه توسط فروشنده برای انتقال برند در دفترخانه اسناد رسمی
اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی مدیرعامل
اصل و کپی مدارک ثبت شرکت
اصل و کپی مدارک شناسایی خریدار
زمان انجام کار :

از زمانه ارسال نامه استعلام توسط دفترخانه به اداره مالکیت صنعتی بیت 45 تا 160 روز تا اتمام کار

علامت جغرافیایی:

علامت جغرافیایی و تفاوت آن با علامت تجاری

همان طور که از نامش پیداست ” علامت جغرافیایی” کالا ، محصولات یا خدماتی را معرفی می کند که مربوط به منطقه یا کشور خاصی است. مانند: پنیر کاله آمل

در حالی که ” علامت تجاری ” کالا ، خدمات یا محصولات یک تولید کننده یا شرکت را معرفی می کند.
مانند : پنیر شیر آوران

قانون حمایت از نشانه ها و علامت تجاری:

ماده 1: اصطلاحات به کار برده شده در این قانون دارای معانی زیر می باشد:
نشان جغرافیایی نشانی است که مبدا کالایی را به قلمرو ، منطقه یا ناحیه ای از کشور منتسب می سازد، مشروط بر اینکه کیفیت و مرغوبیت ، شهرت یا سایر خصوصیات کالا اساسا قابل انتساب به مبدا جغرافیایی آن باشد.

تفاوت علامت جغرافیایی و علامت جمعی:
* علامت جغرافیایی: کالا یا محصولاتی را معرفی می کند که مبدا آن کشور یا منطقه خاصی است.
* علامت جمعی: گروه خاصی که کالا یا خدمات و محصولات را در هر جای کشور یا منطقه ای که به تولید آن کالا یا خدمت می پردازند، معرفی می کند.

علامت جغرافیایی نشانی است که بر روی کالاهایی که دارای یک منطقه جغرافیایی خاص بوده و کیفیت و شهرت آن به وسیله آن منطقه بوده به کار می رود.

یک نشان جغرافیایی شامل : نام و محل منشا کالاست.

نشانه های جغرافیایی می توانند برای انواع زیادی از محصولات تولید شده در منطقه خاص به کار روند.
این محصولات به مورد خاصی محدود نمی شوند.

طبقه‌ بندي بين‌المللي علائم صنعتي و تجاری

طبقه بندی های برند (منظور از طبقه بندی این است که برند و علامتی که ثبت می کنید تنها در همان طبقه ای که ثبت شده است محافظت می شود)
یعنی به فرض مثال اگر نوشابه کوکاکولا برند خود را تنها در طبقه مواد غذایی و آشامیدنی ثبت کند، شخصی دیگر می تواند آن برند را در طبقات دیگری غیر از مواد غذایی و آشامیدنی ثبت نماید.
لیست طبقات بین المللی علائم صنعتی و تجاری اعلام شده از سوی سازمان اسناد و املاک کشور مرکز مالکیت صنعتی شامل 45 مورد به شرح ذیل می باشد:

طبقه 1 – مواد شيميايي مورد استفاده در صنايع، علوم، عكاسي و همچنين كشاورزي، باغباني و جنگلباني؛ رزين‌هاي مصنوعي پردازش نشده؛ پلاستيك‌هاي پردازش نشده؛ كودهاي گياه؛ تركيبات اطفاء حريق؛ مواد آبكاري و جوشكاري فلزات؛ مواد شيميايي براي نگهداري مواد غذايي؛ مواد دباغي؛ چسب‌هاي صنعتي.

طبقه 2 – رنگ، روغن؛ جلا؛ لاك؛ موادضدرنگ زدگي و جلوگيري كننده از فاسد شدن چوب؛ مواد رنگي؛ مواد تثبيت رنگ، رزين يا صمغ‌هاي خام طبيعي؛ فلزات به صورت پودر يا ورق براي نقاشان ساختمان، چاپگرها و هنرمندان.

طبقه 3 – تركيبات سفيدكننده و ساير مواد مخصوص شستشوي لباس؛ مواد مخصوص تميز كردن، براق كردن، لكه‌گيري و سائيدن؛ صابون؛ عطريات، روغن‌هاي اسانس، مواد آرايشي؛ لوسيون‌هاي مو؛ گرد و خمير دندان.

طبقه 4 – روغن‌ها و گريس‌هاي صنعتي؛ روان‌كننده‌ها، تركيبات گردگيري، مرطوب كردن و جذب رطوبت؛ انواع سوخت (شامل سوخت موتور) و مواد روشنايي؛ انواع شمع و فتيله چراغ.

طبقه 5 – مواد داروئي و بيطاري؛ مواد بهداشتي براي مصارف پزشكي؛ مواد رژيمي براي مصارف پزشكي، غذاي كودكان؛ انواع گچ شكسته‌بندي، لوازم زخم‌بندي؛ مواد پركردن دندان، موم د ندانسازي؛ ضدعفوني كننده‌ها؛ مواد نابودكننده حشرات موذي؛ قارچ كش، مواد دفع نباتات هرزه.

طبقه 6 – فلزات عادي و آلياژهاي آن‌ها؛ مواد ساختماني فلزي؛ ساختمان‌هاي فلزي قابل حمل؛ مواد فلزي خطوط راه‌آهن؛ كابل و سيم‌هاي غيربرقي از جنس فلزات عادي؛ آهن‌آلات، اقلام كوچك فلزي؛ لوله و مجراهاي فلزي؛ گاوصندوق؛ اجناس ساخته شده از فلزات عادي كه در طبقات ديگر ذكر نشده‌اند؛ سنگ‌هاي معدني فلزات.

طبقه 7 – انواع ماشين و ماشين‌هاي افزار؛ انواع موتور (به استثناء موتور وسائط نقليه زميني)؛ قفل و بست حلقه‌هاي اتصال قطعات ماشين‌ها و قطعات انتقال قوه (به غير از اتصالات و اجراء انتقال قوه وسائط نقليه زميني)؛ لوازم و ابزار كشاورزي (به استثناي ابزارهاي دستي)؛ ماشين جوجه كشي.

طبقه 8 – انواع ابزار و لوازم دستي (كه با دست كار مي‌كنند)؛ سرويس كارد و قاشق و چنگال، سلاح كمري، تيغ.

طبقه 9 – اسباب و آلات علمي، دريانوردي، مساحي، عكاسي، سينمايي، بصري، وزن كردن، اندازه‌گيري، علامت دادن، كنترل و مراقبت (نظارت)، نجات و آموزش؛ اسباب و لوازم هدايت، قطع و وصل، تبديل، ذخيره‌سازي، تنظيم يا كنترل جريان برق؛ آلات و اسباب ضبط، انتقال يا تكثير صوت يا تصوير؛ اسباب ذخيره اطلاعات مغناطيسي، ديسك‌هاي قابل ضبط؛ ماشين‌هاي فروش خودكار و مكانيسم دستگاه‌هايي كه به سكه كار مي‌كنند؛ صندوق‌هاي ثبت مبلغ دريافتي، ماشين‌هاي حساب، تجهيزات داده‌پردازي و رايانه‌اي؛ دستگاه آتش نشاني.

طبقه 10 – آلات و ابزار جراحي، پزشكي، دندانسازي و بيطاري، اندام‌هاي مصنوعي، دندان و چشم‌مصنوعي؛ اقلام ارتوپدي؛ مواد بخيه زني.

طبقه 11 – دستگاه‌هاي روشنايي، حرارتي، مواد بخار، طبخ، خنك كردن، تهويه، تأمين آب بهداشتي.

طبقه 12 – وسائط نقليه، دستگاه‌هاي حمل و نقل زميني، دريايي يا هوايي.

طبقه 13 – اسلحه گرم؛ مهمات و انواع پرتابه (از قبيل موشك، خمپاره و غيره)؛ مواد منفجره؛ مواد وسايل آتشبازي.

طبقه 14 – فلزات گرانبها و آلياژهاي آن‌ها و كالاهايي كه با فلزات گرانبها ساخته شده يا با آن‌ها روكش شده‌اند و در ساير طبقات ذكر نشده‌اند؛ جواهرات، سنگ‌هاي گرانبها؛ اسباب و لوازم ساعت‌سازي و زمان سنجي.

طبقه 15 – آلات موسيقي.

طبقه 16 – كاغذ، مقوا و كالاهاي ساخته شده از آن‌ها كه در طبقات ديگر ذكر نشده‌اند؛ مطالب چاپ شده، مواد صحافي؛ عكس؛ نوشت‌افزار؛ چسب براي مصارف تحريري يا خانگي؛ لوازم نقاشي؛ قلم مو نقاشي؛ ماشين تحرير و لوازم ملزومات دفتري (به استثناي مبلمان) مواد آموزشي و تدريس ( به استثناي دستگاه‌ها)؛ مواد پلاستيكي براي بسته‌بندي (كه در ساير طبقات ذكر نشده‌اند)؛ حروف و كليشه چاپ.

طبقه 17 – لاستيك، كائوچو، صمغ، آزبست (پنبه نسوز)، ميكا (سنگ طلق) و كالاهاي ساخته شده از اين مواد كه در طبقات ديگر ذكر نشده‌اند؛ پلاستيك داراي شكل و قالب خاص براي استفاده در توليد ساير كالاها؛ مواد بسته‌بندي، درپوش‌گذاري، انسداد و عايق‌بندي؛ لوله‌هاي قابل ارتجاع غيرفلزي.

طبقه 18 – چرم و چرم مصنوعي و كالاهاي ساخته شده از آن‌ها كه در طبقات ديگر ذكر نشده‌اند؛ پوست حيوانات؛ چمدان، كيسه و كيف‌هاي مسافرتي؛ چتر، چتر آفتابگير و عصا؛ شلاق، يراق و زين و برگ.

طبقه 19 – مواد و مصالح ساختماني (غيرفلزي)؛ لوله‌هاي غيرفلزي سخت و غيرقابل انعطاف براي استفاده در ساختمان؛ آسفالت، قير و قطران؛ ساختمان‌هاي متحرك غيرفلزي؛ بناهاي يادبود غيرفلزي.

طبقه 20 – مبلمان و اثاثيه، آيينه، قاب عكس؛ كالاهاي ساخته شده از چوب، چوب پنبه، ني، حصير، شاخ، استخوان، عاج، استخوان آرواره نهنگ، صدف، كهربا، صدف مرواريد، كف دريا و بدل كليه اين مواد يا ساخته شده از پلاستيك (كه در ساير طبقات ذكر نشده‌اند).

طبقه 21 – ظروف خانگي يا لوازم آشپزخانه (كه از فلزات قيمتي ساخته يا روكش نشده‌اند)؛ شانه و ابر و اسفنج؛ انواع برس قلم مو(به استثناي قلم موهاي نقاشي)؛ مواد ساخت برس؛ لوازم نظافت و تميزكاري؛ سيم ظرفشويي؛ شيشه كار شده يا نيمه كار شده (به استثناي شيشه مورد استفاده درساختمان‌ها) شيشه آلات، اشياء ساخته شده از چيني و سفال كه در طبقات ديگر ذكر نشده‌اند.

طبقه 22 – طناب، رسيمان، تور، چادر، سايبان، برزنت (تارپولين)، بادبان و شراع، كيسه و گوني كه در طبقات ديگر ذكر نشده است؛ مواد لايي و لايه‌گذاري و پوشال (به استثناي لاستيك و پلاستيك)؛ مواد خام ليفي براي نساجي.

طبقه 23 – انواع نخ و رشته براي مصارف پارچه بافي و نساجي.

طبقه 24 – محصولات نساجي و پارچه‌اي كه در طبقات ديگر ذكر نشده‌اند؛ انواع روتختي و روميزي.

طبقه 25 – انواع لباس و پوشاك، پاپوش و پوشش سر.

طبقه 26 – انواع توري و قلابدوزي، روبان، بند (نوار) حاشيه و قيطان؛ دكمه، قزن قفلي، سنجاق و سوزن ته‌گرد؛ گل‌هاي مصنوعي.

طبقه 27 – انواع فرش، قاليچه، حصير و زيرانداز، لينوليوم و ساير كف پوش‌ها، آويزهاي ديواري (غيرپارچه‌اي).

طبقه 28 – انواع بازي و اسباب بازي؛ لوازم ورزشي و ژيمناستيك كه در طبقات ديگر ذكر نشده‌اند؛ تزئينات درخت كريسمس.

طبقه 29 – گوشت، گوشت ماهي، گوشت طيور و شكار؛ عصاره گوشت؛ سزيجات و ميوه‌جات به صورت كنسرو، خشك شده و پخته شده؛ انواع ژله، مربا و كمپوت؛ تخم مرغ، شير و محصولات لبني؛ روغن‌ها و چربي‌هاي خوراكي.

طبقه 30– قهوه، چاي، كاكائو، شكر، برنج، نشاسته كاسار يا مانيوك (تاپيوكا)، نشاسته نخل خرما (ساگو)، بدل قهوه؛ آرد و فراورده‌هاي تهيه شده از غلات، نان، نان شيريني، شيريني‌جات، شيريني يخي؛ عسل، ملاس يا شيره قند؛ مايه خمير، گرد مخصوص شيريني‌پزي يا پخت نان؛ نمك، خردل؛ سركه، انواع سس (چاشني) ادويه جات، يخ.

طبقه 31 – محصولات كشاورزي، باغداري و جنگلباني و دانه‌هايي كه در طبقات ديگر ذكر نشده‌اند؛ حيوانات زنده؛ ميوه و سبزيجات تازه؛ بذر؛ گياهان و گل‌هاي طبيعي؛ غذاي حيوانات؛ مالت (جو سبز خشك شده).

طبقه 32 – ماءالشعير؛ آب‌هاي معدني وگازدار و ساير نوشيدي‌هاي غيرالكلي؛ آبميوه و شربت‌هاي ميوه‌اي؛ شربت و تركيبات مخصوص ساخت نوشابه.

طبقه 33 – ….

طبقه 34– تنباكو، لوازم تدخين؛ كبريت.

خدمات

طبقه 35 – تبليغات؛ مديريت تجاري؛ امور اداري تجارت؛ كارهاي دفتري و اداري.

طبقه 36 – بيمه؛ امور مالي؛ امور پولي؛ امور مربو به معاملات املاك و مستغلات.

طبقه 37 – ساختمان‌سازي؛ تعمير و بازسازي؛ خدمات نصب.

طبقه 38 – مخابرات از راه دور.

طبقه 39 – حمل و نقل؛ بسته‌بندي و نگهداري كالاها؛ تهيه مقدمات و ترتيب دادن مسافرت‌ها.

طبقه 40 – بهسازي و عمل‌آوري مواد.

طبقه 41 – آموزش و پروش؛ دوره‌هاي كارآموزي وتعليمي؛ تفريح و سرگرمي؛ فعاليت‌هاي ورزشي و فرهنگي.

طبقه 42 – خدمات علمي و فناوري و تحقيق و پژوهش و طراحي در اين زمينه؛ خدمات تجزيه و تحليل و تحقيقات صنعتي؛ طراحي و توسعه نرم‌افزار و سخت افزارهاي رايانه‌اي.

طبقه 43 – خدمات عرضه اغذيه و نوشابه؛ تأمين مسكن و محل اقامت موقت.

طبقه 44 – خدمات پزشكي؛ خدمات بيطاري؛ مراقبت‌هاي بهداشتي؛ و زيبايي براي انسان‌ها ياحيوانات؛ خدمات كشاورزي، باغداري و جنگلداري.

طبقه 45 – خدمات شخصي يا اجتماعي كه توسط ديگران براي رفع نيازهاي افراد ارائه مي‌شوند؛ خدمات امنيتي براي محافظت از افراد، اموال و دارايي‌ها؛ خدمات حقوقي

سوالات متداول


هزینه واقعی ثبت برند چقدر است؟

برای ثبت یک برند نمی توان هزینه ی دقیقی را اعلام کرد اما عواملی که در هزینه ثبت برند موثر هستند عبارتند از: 1- هزینه اظهارنامه ثبت برند 2- هزینه های قانونی پس از تایید برند 3- حق الوکاله وکیل رسمی 4- هزینه های 2 نوبت روزنامه

برای ثبت برند چه مدارکی لازم است؟

با توجه به اینکه شما می خواهید برند و علامت تجاری مدنظرتان در چه طبقه و کالایی به ثبت برسد مدارک مورد نظر نیز متفاوت است، در واقع مدارک اصلی مورد نیاز شناسنامه و کارت ملی شخص حقیقی، مدارک شرکت (در صورت ثبت برند حقوقی) و همچنین مجوز مورد نیاز در طبقه مورد نظر می باشد.

چگونه می توان یک برند را ثبت کرد؟

برای ثبت یک برند چند مرحله پیش رو خواهید داشت، 1- ثبت نام در سامانه مالکیت معنوی 2- احراز هویت در دفاتر رسمی 3- ثبت درخواست برند و تکمیل مشخصات، توصیف برند و مدارک مورد نیاز در سامانه 4- پرداخت هزینه ها و روزنامه ها پس از تایید کارشناس

ثبت یک برند چه مدت زمانی طول می کشد؟

با توجه به اینکه پروسه ثبت علامت تجاری شامل مراحل بسیاری می شود این روند کمی طولانی است. به طور میانگین برای ثبت یک برند یا لوگو حدود 35 روز کاری نیاز خواهید داشت تا به مرحله تصدیق گواهی علامت خود برسید.

آیا برند خود را می توانیم به لاتین ثبت کنیم؟

بله در ایران می توانید برند خود را به صورت لاتین نیز ثبت کنید. البته برای ثبت برند خود به انگلیسی به داشتن کارت بازرگانی نیاز خواهید داشت.

امتیاز ۴.۵۶ از ۵ – ۵ رای
در حال ثبت رای

2 دیدگاه دربارهٔ «ثبت برند»

  1. سلام دوست عزیز
    با عرض پوزش قصد ما ارائه توضیحات کامل و جامع بوده. اما انتقاد شما رو با کمال میل می پذیریم و حتما بخشی رو در وب سایت (در قالب یک ویدیو و پادکست) تعبیه می کنیم و اطلاعات رو به صورت خلاصه تر ارائه خواهیم داد.

  2. در ایران بخواهی دنبال چیزی بگردی که یاد بگیری یک پایان نامه مینویسن .
    بابا خلاصه بنویسین ببینیم چی به چیه .
    ما ایرانی علاقه زیادی به سخنرانی داریم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *